10 schermen voor Radio 10

23-07-2021 | LEDimpact nieuws

“De grootste hits aller tijden!”, schalt het door menig auto in Nederland. De herkenbare hits van Radio 10 Brabant maken van elke dag een feestje. Eigenlijk zou heel Brabant hier naar moeten luisteren, hier waren wij het helemaal mee eens. 

Dus zetten wij 10 schermen in voor Radio 10 Brabant! Door onze schermen te plaatsen in Eindhoven en Helmond werd het publiek hier in no time bereikt. Dit was een uitbreiding van de bestaande regionale campagne voor Radio 10 Brabant.

Een project als deze komt uiteraard niet uit de lucht vallen, dus waar is het begonnen? Hoe Radio 10 Brabant bij ons terecht kwam had alles te maken met onze thuishaven. 

In Hilversum, vlak bij ons kantoor, staat sinds enige tijd weer een LEDimpact scherm aan een drukbezochte rotonde. Deze viel onder de aandacht bij Radio 10, die het programma van Radio 10 Brabant maakt. Ze waren al bekend met de vaste buitenreclame zoals bushokjes en borden langs de weg, maar ze wilde dit pakket aanvullen met lokale en flexibele buitenreclame. Toen ze langs het scherm in Hilversum reden, viel alles op zijn plaats. 

Samen met LEDimpact ging Radio 10 Brabant op zoek naar de perfecte plekken om de passanten in de auto te verleiden om hun radio frequentie te wisselen naar Radio 10 Brabant. Als we Dennis Kuzee van Radio 10 spreken na de campagne zegt hij: “De  frequenties voor Radio 10 Brabant zijn erg specifiek, met de LED-schermen kun je in elke stad of zelfs elk dorp een andere frequentie tonen. Daarnaast zagen we dat met name Helmond en Eindhoven nog wat extra media-inzet konden gebruiken.”

“De  frequenties voor Radio 10 Brabant zijn erg specifiek, met de LED-schermen kun je in elke stad of zelfs elk dorp een andere frequentie tonen. Daarnaast zagen we dat met name Helmond en Eindhoven nog wat extra media-inzet konden gebruiken.”

Dennis Kuzee

Perfect dus om deze doelgroep te bereiken met de juiste informatie. Ook benoemt Dennis dat je de borden ziet als je in de auto zit. Radio 10 Brabant is alleen in de ether te beluisteren en dus is beluistering in de auto dan belangrijk. Met o.a. LED-schermen was deze doelgroep op het juiste moment te bereiken. Als we Dennis vragen of hij een stijgende lijn heeft gezien in de luistercijfers van Brabant, zegt hij dat die er overduidelijk is. Radio 10 Brabant is zeker een succes.

Dankzij de aanvulling op het al bestaande vaste buitenreclame pakket kon de volledige campagne met onze LEDimpact schermen de luistercijfers van Radio 10 Brabant nog verder verhogen. 

Los van de juiste locaties, heeft de juiste content ook een grote rol in een succesvolle campagne. Er is gekozen voor een herkenbaar beeld uit de regionale campagne van Radio 10 Brabant. Door de kunst van herhaling is de uiting op de LEDimpact schermen voor de doelgroep herkenbaar, hoe vaker je iets ziet, hoe langer het bewust of onbewust blijft hangen. 

Met veel plezier monitorde we de campagne van Radio 10 Brabant. We gingen op pad om mooie plaatjes te schieten van de campagne, om te laten zien hoe mooi de LEDimpact schermen er elke dag bij stonden!

Al met al een prachtig project waar we maar al te graag aan mee hebben gewerkt.

× Chatten? Available from 08:00 to 16:30 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday